Busapaprikás

Ha már emlegettem korábban a mai horgászat befejeztének okát, akkor gondoltam meg is mutatom! 😀😊 Hazaérve rögvest neki is álltam a piszkos munkának és lefiléztem a legnagyobb busát. Aztán jött a kellemesebb rész. Csináltam egy adag halpaprikást, kapros túrós majdnem csuszával.

Az öndicséret büdös…, de mocskos finom lett 😅🤣🤣🤣 Kicsit túltoltam a mai napot… kevés nekem ez a 24 óra…. 

Recept nagyon egyszerű:

A megtisztított filét beforgatom finomlisztbe, majd pici olajon, forró serpenyőben lepirítom mindkét oldalát (aranybarnára,…mondjuk az sárga…. 🤣). Ha kész félreteszem. Csinálok egy pörkölt alapot füstölt szalonnazsíron (hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma apróra vágva). Amikor már elég puha félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát és mennyiségtől függően egy-két halászlékockát is. Felöntöm vízzel, ha rottyant egyet a szafttal kikeverem a tejfölt egy külön pohárban, hogy ne legyen csomós, majd visszaöntöm, összekeverem.

Beleteszem a halat és innentől kezdve nem kavargatom, csak rázogatom az edényt, hogy ne törjem a halat. Hagyom picit főni, rotyogni és kész is. Só, bors ízlés szerint.. 😉 A kapros, túrós majdnem csusza lényege, hogy csuszatészta híján jó a széles metélt is! 🤣  Jó étvágyat! 💪 Stelo