
Busapaprikás
Ha már emlegettem korábban a mai horgászat befejeztének okát, akkor gondoltam meg is mutatom! Hazaérve rögvest neki is álltam a piszkos munkának és lefiléztem a legnagyobb busát. Aztán jött a kellemesebb rész. Csináltam egy adag halpaprikást, kapros túrós majdnem csuszával.
Az öndicséret büdös…, de mocskos finom lett Kicsit túltoltam a mai napot… kevés nekem ez a 24 óra….
Recept nagyon egyszerű:
A megtisztított filét beforgatom finomlisztbe, majd pici olajon, forró serpenyőben lepirítom mindkét oldalát (aranybarnára,…mondjuk az sárga…. ). Ha kész félreteszem. Csinálok egy pörkölt alapot füstölt szalonnazsíron (hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma apróra vágva). Amikor már elég puha félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát és mennyiségtől függően egy-két halászlékockát is. Felöntöm vízzel, ha rottyant egyet a szafttal kikeverem a tejfölt egy külön pohárban, hogy ne legyen csomós, majd visszaöntöm, összekeverem.
Beleteszem a halat és innentől kezdve nem kavargatom, csak rázogatom az edényt, hogy ne törjem a halat. Hagyom picit főni, rotyogni és kész is. Só, bors ízlés szerint.. A kapros, túrós majdnem csusza lényege, hogy csuszatészta híján jó a széles metélt is!
Jó étvágyat!
Stelo