Sikeresen zsákmányoltam az erdőben friss kései laskagombát, busa pedig volt fokhagymás, fűszeres tejben pácolva a hűtőben. Így adott volt a vacsora alapja. 🤗

Nem bonyolítottam túl! Pár szép laskát olívaolaj és vaj keverékén aranysárgára pirítottam, majd félretettem.

A  busa szeleteket „szárazra” töröltem. A maradék olaj, vaj keveréken nagy hőfokon lepirítottam a szeletek minkét oldalát, majd kis vízzel felöntöttem és lefedtem a serpenyőt. A lángot visszavettem és kis lángon pároltam tovább, amikor elkészültek lefedve hagytam őket pihenni a serpenyőben.

Egy kis jénait kikentem vajjal, majd rétegelve pakoltam a képeken látható hozzávalókat. Egy kis sült-húsos fűszerkeveréket szórtam pár soronként.

 

Légkeverésen 180°-on sütöttem addig amíg a krumpli majdnem puha állagú lett, aztán a jénai tetejét levettem és csak alulról sütöttem tovább légkeverés nélkül amíg az engedett lé nagy része el nem párolgott. Aztán felül is rápirítottam kicsit és ezzel a köret is elkészült.

Eközben tejszínt, tejfölt, borsot és mustárt kevertem ki csomómentesre.

Tálalásnál az előmelegített tányéron a kikevert tejszínes öntettel megágyaztam a szaftos, omlós halszeletnek, amit a pirított laskával betakartam, majd mellé helyeztem a jénai tálban sült köretet. Isteni finom lett❗❗

Csak ajánlani tudom nektek is❗❗

Stelo