Ismét egy kis finomság! Busa nuggets

 

Nem bonyolult, ellenben nagyon finom. Köretnek eltudtam volna képzelni sokkal izgalmasabbat is, de nem volt időm sajnos. Egy kis édesburgonya, zellermártással….. Hmmmm🤗 Az elkészítés menetét a képek mutatják, így sokkal átláthatóbb.
  • Egy kiló busa filét felcsíkoztam, előkészítettem a darálásra.
  • A daráló a szálkákat is elintézi.
  • A hozzávalók. Fűszerek ízlés szerint.
  • Zabpehely került a darált húshoz.
  • A hozzávalókat összekeverem. De a hagymát, fokhagymát, petrezselymet nem adom hozzá még. Hűtőben a zabpehely kb 30 perc alatt megszívja magát.
  • Apróra vágom a hagymát, fokhagymát, petrezselymet.
  • Olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, fokhagymát, majd mikor összekeverem a friss petrezselyemmel.
  • Adok hozzá worcester, szójaszószt is, de ez elhagyható.
  • Olyan formát csináltok ami jól esik, a laposabb korongok jobban átsülnek, de én szeretem ha kicsit krémesebb.
  • Jöhet a panírozás.
  • 170 fokos olajban, kb 5 perc alatt kész is.
  • Esetleg egy kis sajtszósz is mehet rá.
  • Dínótojások!

 Jó étvágyat! by Stelo