Ismét egy kis finomság! Busa nuggets
Nem bonyolult, ellenben nagyon finom. Köretnek eltudtam volna képzelni sokkal izgalmasabbat is, de nem volt időm sajnos. Egy kis édesburgonya, zellermártással….. Hmmmm
Az elkészítés menetét a képek mutatják, így sokkal átláthatóbb.

- Egy kiló busa filét felcsíkoztam, előkészítettem a darálásra.
- A daráló a szálkákat is elintézi.
- A hozzávalók. Fűszerek ízlés szerint.
- Zabpehely került a darált húshoz.
- A hozzávalókat összekeverem. De a hagymát, fokhagymát, petrezselymet nem adom hozzá még. Hűtőben a zabpehely kb 30 perc alatt megszívja magát.
- Apróra vágom a hagymát, fokhagymát, petrezselymet.
- Olívaolajon üvegesre pirítom a hagymát, fokhagymát, majd mikor összekeverem a friss petrezselyemmel.
- Adok hozzá worcester, szójaszószt is, de ez elhagyható.
- Olyan formát csináltok ami jól esik, a laposabb korongok jobban átsülnek, de én szeretem ha kicsit krémesebb.
- Jöhet a panírozás.
- 170 fokos olajban, kb 5 perc alatt kész is.
- Esetleg egy kis sajtszósz is mehet rá.
- Dínótojások!
Jó étvágyat! by Stelo