A legegyszerűbb és legfinomabb busa recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a hazai vizeink kedvelt és olcsó hala, a busa sem kivétel. Ez az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő busa recept, amit most bemutatok.
Ez az étel egyaránt készíthető roston és klasszikusan rántva is.
1. lépés
A busa pácolása:
A besózott halszeleteket megtisztított és felszeletelt fokhagymakarikákkal meghintjük, egy egész citrom levével meglocsoljuk, jól összeforgatjuk és 1-2 órára hűtőszekrénybe félretesszük.
Ennek célja, hogy a busára jellemző apró szálkák felpuhuljanak, és az elfogyasztását egyszerűbbé és élvezetesebbé tegyék.
A busaszeletek kisütése
A busa húsa, íze nem túl markáns, ezért érdemes a panírt fűszeresebben készíteni.
2. lépés
1. Tegyünk egy tányérba 3-4 evőkanál lisztet, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi borsot és pirospaprikát, jól keverjük össze. ( aki fűszeresebben szereti, tehet hozzá, petrezselymet, kakukkfüvet is.)
2. Vegyük ki a busát a pácból, töröljük le róla a fokhagymaszeleteket és, alaposan forgassuk meg a fűszeres lisztben, hogy mindenhol befedje.
3. Olvasszunk fel néhány kanálnyi kókuszzsírt és közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra, ropogósra.
3. lépés
Természetesen a klasszikus módon, előbb lisztbe, majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgatva, rántott halként bundázva is kisüthetjük.
Ugye, valóban egy nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon egészséges étel?
Jól illik hozzá köretnek a krumplipüré, hideg ecetes uborkasalátával, vagy akár hidegen, például franciasalátával is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: legyel-jol.hu